Share This Article
Parul a fost intotdeauna o redutabila arma de seductie feminina, inca din cele mai vechi timpuri. Cum credeti ca l-a sedus Cleopatra pe generalul Marc Antoniu si ulterior pe Cezar? Prin felul in care isi purta parul, in acea coafura tipica reginelor egiptene.
Haideti sa vedem in randurile de mai jos cum isi ingrijea faimoasa Cleopatra parul. E adevarat ca din cauza climei era tuns ceva mai scurt, dar nu lipsit de farmec sau lasat la voia intamplarii.
Ulei pentru protectie si hranire
Astfel parul era rasfatat cu un amestec de uleiuri, respectiv ulei de migdale combinat cu ulei de ricin, mixtura avand rolul de protectie, hranire si crestere mai rapida. Parul gri era vopsit cu henna, iar pentru prinderea lui in diverse coafuri se foloseau un fel de clesti mai simpli, precursorii clamelor din ziua de azi. Cu alte cuvinte femeile din Egipt nu faceau rabat de calitate.
Elena, motiv de razboi
Una dintre cele mai frumoase femei din antichitate isi purta parul intr-o coafura specifica acelor vremuri, respectiv in suvite lasate de-a lungul fetei, impletite in bucle mari, amanunt care ii trada clasa sociala din care provenea.
Cu siguranta podoaba ei capilara a contribuit substantial la atractia exercitata asupra barbatilor si la consecintele ce au derivat din aceasta. Femeile din Roma aveau chiar si propria lor reteta de vopsea neagra preparata in casa. Ce e drept, lipitorile marinate in otet nu aveau poate cel mai imbietor parfum, la fel cum nici alte lucruri si substante folosite nu miroseau a apa de trandafir. Ce conta era doar rezultatul.
Evul mediu & Epoca Victoriana
Printre cele mai ciudate ingrediente folosite in acea perioada se numara spalarea parului cu untura de lesie si coafarea lui cu untura. Suna de-a dreptul oribil, iar daca nu aveai norocul sa te nasti printre nobili foloseai diverse ierburi precum menta sau urzica ,iar din gospodarie lapte de capra. Ne suna oarecum familiar, parca.
Perucile albe si cele multicolore
Cel mai probabil, din comoditate s-a trecut la purtarea perucilor pentru ca spalarea si ingrijirea parului le dadea mari batai de cap distinsilor nobili, in asa fel incat acestia apelau la o andrea pentru a-si scarpina parul sufocat de peruci.
Bine macar ca perucile aveau un ton vesel prin folosirea nuantelor pastelate: albastru, roz si lavanda.
Ura, s-a inventat samponul!
Un domn ingenios a reusit sa creeze primul sampon pe baza unei pulberi care se dizolva in apa, facand in felul acesta o mare bucurie reprezentantelor sexului frumos (si nu numai).
Sigur, nici spalarea frecventa nu a fost cea mai buna solutie, parul inasprindu-se de la produsele chimice prea concentrate si uite asa a aparut si necesitatea unor produse complementare.
Asa s-au ivit rand pe rand balsamul, masca, serul pentru varfuri despicate, spray-ul pentru protectie termica si deloc curios, uleiul pentru par, cel care face legatura cu primele produse de ingrijire capilara.
Vremuri noi, saloane specializate
Nu mai ai nici o scuza daca nu apelezi la serviciile oferite de multitudinea de saloane specializate in toate tratamentele revolutionare create in decursul ultimilor ani.
Practic esti la un click distanta cu ajutorul Stailer de momentul in care, cu o vizita la unul dintre ele, vei straluci in toata splendoarea ta de femeie.